Запознајте ја Катерина Димевска – Dream Team студент на Академијата за Data Science за месец ноември 2021.

 

Име и презиме: Катерина Димевска

По професија: Форензичар

Академија: Академија за Data Science

Зошто баш Data Science: Желба за напредок, дообразование, учење нови работи и стекнување на нови вештини.

Што те мотивира постојано да учиш: Љубопитност, аналитичност, потребата да бидам темелна и истрајна во работите што ги започнувам.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Дека обработката на податоците не секогаш ќе се поклопи со твоите очекувања за крајниот резултат од исходот на истите.

Омилен модул: Не би можела само еден да одвојам бидејќи и модулот веројатност и статистика и машинско учење многу ми го променија начинот на гледање на работите, за тоа колку може некои навидум расфрлани бројки да ти дадат слика за што и како можеш за очекуваш.

Инструктор што ти остави најголем впечаток: Иван Гочев и Ивона Ристова.

За 5 години сакам да бидам: Data analyst

Хоби: Планинарење

Омилена книга: Играј, играј, играј – Харуки Мураками

Омилен цитат:Секој контакт остава траг“.

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!