Ивона Кочева е асистент на модулот Machine Learning на нашата Академија за Data Science. Таа е дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии. Работи како дата научник (data scientist), а нејзината главна работна задача е креирање на модели за предвидување на продажба и услуги. Како дел од работното искуство се и четири години поминати како дата аналитичар за предвидување на потрошувачка на електрична енергија. Љубител на статистиката, како и пишаниот збор.

 

Запознајте ја Ивона – асистент на нашата Академија за Data Science

 

Име и презиме: Ивона Кочева

Академија: Академија за Data Science

Модул: Machine Learning

Професија: Дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии, моментално работам како Data Scientist

Искуство: 4 години како дата аналитичар и 1 година како дата научник

Зошто баш Data Science: Податоците се новата движечка сила во општеството. Оваа наука дава можност за поврзување на статистиката и математиката со програмирање, а анализата и обработката на податоците се мојата пасија.

Хоби: Фитнес, читање книги, водење личен дневник, научно истражување & reading papers

Омилена книга: Емоционална интелигенција – Даниел Големан 

Омилен цитат: „Push yourself because no one else is going to do it for you.“

Оценка од студенти: 5

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!