Сања Колевска – Dream Team студент на Академијата за Data Science

Запознајте ја Сања Колевска – Dream Team студент на Академијата за Data Science за месец јуни 2022.

 

Име и презиме: Сања Колевска

По професија: Специјалист за увоз/извоз и логистика

Академија: Академија за Data Science

Зошто баш Data Science: Анализата на податоците и информациите кои произлегуваат од истите, како и можноста за корегирање на бизнис перформансите.

Што те мотивира постојано да учиш: Можноста за дополнително усовршување и напредок во професионалната кариера.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: DWH, како и креативноста што ја нуди Power Bi.

Омилен модул и зошто: Досега SQL, најмногу се пронајдов во него.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Секој од инструкторите е професионалец во својата област. Чест е да се учи од врвни професионалци и експерти.

За 5 години сакам да бидам: Data Engineer/Data Analyst.

Хоби: Скијање, возење велосипед, зумба.

Омилен цитат: Everything is possible if you believe.

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Related Stories For You