Запознајте ја Лидија Темелковска – Dream Team студент на Академијата за Data Science за месец јули 2022.

 

Име и презиме: Лидија Темелковска

По професија: Консултант за процесирање и анализа на податоци.

Академија: Академија за Data Science

Зошто баш Data Science: Бројките се моја опсесија.

Што те мотивира постојано да учиш: Новите работи ми даваат можност да излезам од комфорната зона.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Визуелизација на добиените резултати.

Омилен модул и зошто: PowerBI, затоа што беше ново за мене.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите инструктори се професионалци во својата област.

За 5 години сакам да бидам: Data Scientist

Хоби: Читање книги и возење велосипед.

Омилена книга: Sapiens – Yuval Noah Harari

Омилен цитат: „Never give up on something that you can’t go a day without thinking about.”

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!