Запознај ја Моника Мојсоска – студент на нашата Академија за Data Science, која се одлучи да ги надгради своите вештини со цел да изгради кариера во професија на иднината која е совршен спој на статистика, програмирање и бизнис аналитика.

 

Студент: Моника Мојсоска

Академија: Академија за Data Science

Професија: Координатор за океански транспорт

Од првиот час на Академијата паметам: Запознавање со инструкторите, студентите и тимот на Brainster.

Се решив да го искористам времето продуктивно за да научам: Анализа на податоци и основи на програмирање.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Сметам дека е совршено надополнување на мене како личност. Најпрво правам анализа, па донесувам одлуки. Зошто да не го применам тоа и во деловниот свет?

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Machine learning

После предавањата секогаш: Накратко го повторувам материјалот, потоа излегувам на прошетка.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Математика и Neural Network.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Работа на проекти и надградување на моето знаење.

Оваа област за мене значи: Градење на кариера во професија на иднината која е совршен спој на статистика, програмирање и бизнис аналитика.

Во слободно време: Спортувам

Сакам да читам: Трилери и мистерии

Сакам да гледам: True crime investigations

Омилен цитат: “If you are not willing to risk the usual, you will have to settle for the ordinary.”

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за Data Science работиме на реални проекти за реални клиенти, под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!