Запознај ја Фани Јаќимовска – студент на нашата Академија за Data Science, која е професор по одделенска настава и сака постојано да учи нови работи и да ги надградува своите знаења и вештини.

 

Студент: Фани Јаќимовска

Академија: Академија за Data Science

Професија: Професор по одделенска настава

Од првиот час на Академијата паметам: Ништо. Многу бев возбудена.

Се решив да го искористам времето продуктивно за да научам: Работа со податоци, програмски јазици и алгоритми и многу други нови работи.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Има доста математика и логика, нешто што отсекогаш ме интересира и го работам.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Machine learning

После предавањата секогаш: Сум мотивирана да ги сработам задачите за дома затоа што ми е интересно и ми е предизвик.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Да не бидат предавањата прелесни или претешки, бидејќи и во двата случаи не би било убаво. Меѓутоа, се испостави, барем досега дека предавањата ги исполнуваат моите очекувања.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Дека постојано ќе се надградувам и усовршувам.

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Постојано да работам со истиот интерес и ентузијазам како првиот работен ден, бидејќи е област што постојано се менува и затоа никогаш нема да ми здодее, напротив секоја нова задача ќе ми биде нов предизвик.

Во слободно време: Читам книги

Сакам да читам: Скоро сѐ

Сакам да гледам: Смешни филмови или серии.

Омилен цитат: Човекот учи додека е жив.“

 

Уписите за следната група на Акаде

мијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за Data Science работиме на реални проекти за реални клиенти, под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.