Influencers Club, компанија која се истакнува со својот иновативен пристап кон економијата на креаторите и услугите за cold email outreach, го препозна потенцијалот во уште тројца студенти на Brainster како идеални дополнувања за нивниот тим. Никола Соколов, извршен директор и соосновач на Influencers Club, изразува длабоко задоволство од оваа соработка, истакнувајќи ја како win-win ситуација за нив. 

influencers club work vibe

Со преку 90 вработени и портфолио на клиенти што вклучува гиганти како Bytedance, Jelysmack, Amazon, L’oreal и многу други, компанијата продолжува да промовира култура на учење и развој, истовремено обезбедувајќи вредни искуства и знаење за младите професионалци.

Запознај се со Никола Соколов и филозофијата на Influencers Club во продолжение.

Како започна приказната на Influencers Club?

Сè започна како скромен side-hustle, поттикнат од силна пасија кон иновациите и желбата да оставиме белег во на Creatоr Economy просторот. Започнавме како провајдери на податоци, но сега нудиме целосна надворешна услуга за cold email outreach сервис, овозможувајќи на компаниите да се поврзат со креатори и инфлуенсери од размер без преседан.

Ако сте заинтересирани за нашата формула за успех, би ја припишал првенствено на нашиот исклучителен тим. Нашите вработени не само што се талентирани индивидуи, туку и тимски играчи кои се држат себеси и едни на други одговорни. Дополнително, нашата посветеност кон целосна транспарентност и директна комуникација беше инструментална. На секое ниво во компанијата одржуваме јасно разбирање за нашата тековна состојба, состојбата на економијата на креаторите во целина и најважно, нашата колективна визија за иднината.

influencers club work vibe

Во конкурентскиот пејзаж, што ја издвојува вашата компанија од другите во вашата индустрија?

Она што нѐ издвојува од другите компании е нашиот пристап кон ангажирање на креатори. Според нашите сознанија, не постои друга компанија која ги нуди истите услуги како нас. Иако постојат многу провајдери на податоци фокусирани на идентификување на идеални креатори, никој не може да се спореди со нашата способност да управува со outreach на размерот со кој што можеме ние.

Што ве поттикна на соработката со Brainster и кои бенефити ги гледате досега?

Едноставно кажано: тежнееме да бидеме компанија која учи и пренесува знаење. Со ангажирањето на студенти и млади луѓе кои сè уште ги прават првите чекори во својата кариерна одлука, целиме да поттикнеме континуирано учење и да им дадеме можност за предност во нивните кариери во овој високо конкурентен пазар на работа. Не само тоа, туку исто така се збогатуваме со градење на силни вработени од основа и проширување на нашето достигнување во рамките на нашата заедница 🙂

Откако започнавме со студентите од Brainster, беше одлично. Тие се талентирани, ентузијастични и носат свежа перспектива. Имавме тројца студенти досега и тие ги надминаа нашите очекувања. Сè уште е рано, но сме воодушевени од нивниот напредок!

influencers club work vibe

Што мислиш за повеќе партнерства меѓу индустријата и образованието, како ова со Brainster?

Навистина се радуваме на повеќе партнерства како она што го имаме со Brainster. Во ИТ, мора да бидете подготвени за сè, и студентите со нивната желба за учење и отпорноста да се соочат со секое предизвик совршено се вклопуваат со овие барања! 

Инспиративно е да се види и тоа за нас е win-win ситуација. Ние им помагаме да ги започнат своите кариери, а за возврат градиме тим од силни, вешти вработени.

influencers club work vibe

Кое е твоето мислење за иднината на соработките со инфлуенсери? Дали би се појавиле AI инфлуенсери?

Ова е тешко прашање. Прашавме голем број инфлуенсери што мислат за иднината и можете да ги најдете одговорите тука. Што се однесува до AI, мислам дека технологијата им помага на креаторите полесно да создаваат содржина. Она што претходно бараше продукциска агенција и тим од уредници сега може да се направи со iPhone и CapCut. Затоа сум многу оптимист дека AI може да им помогне на креаторите да скалираат.

influencers club work vibe

За крај, што би споделиле со студентите кои сега започнуваат со своите кариери?

Би препорачал да се негува развоен менталитет, целејќи да се подобрувате секој ден. Останете отворени за нови можности за учење и барајте работни места и организации каде што може да ги зголемите вашите вештини.


Искуството на Influencers Club со студентите од Brainster јасно ја илустрира вредноста на спојувањето на теоретското знаење со практичното искуство – не само што ги зајакнува студентите во нивните први чекори кон кариерата, туку и донесува свежи перспективи и иновации во нивната организација. Според Соколов, оваа соработка не само што е победа за сите вклучени, туку и служи како модел за идните врски меѓу образованието и индустријата, ветувајќи уште повеќе успеси и развој на екосистемот.

Бидeте дел од образование кое вработува и соработувајте со Brainster преку платформата за партнерства! Kонтактирајте нѐ на [email protected]