Како што технолошката индустрија продолжува да се шири, така full-stack позициите стануваат сè позначајни и добиваат на популарност поради својата сестраност и големиот збир на вештини. 

Професионалците во оваа област поседуваат стручност во најрелевантните технологии, што ги прави непроценливи за организациите. 

Во оваа блог објава, ќе истражиме некои од најпопуларните можности за кариера во Full-Stack програмирање и вештините потребни за успех во оваа индустрија.

 

Во продолжение, ги издвоивме 5-те најпопуларни Full-Stack професии

 

 

  • Full-Stack Developer

Full-Stack девелоперите се „мајстори“ во овој вид на програмирање. Тие се вешти за работа во повеќе технологии, како што се HTML, CSS, Sass, Git, Bootstrap и многу други. Нивното сеопфатно познавање им овозможува да се справат со сите аспекти на веб-развојот, од дизајнирање на кориснички интерфејси до изградба на скалабилна серверска инфраструктура. Full-Stack програмерите играат клучна улога во развојот на робусни и интерактивни веб-апликации обезбедувајќи беспрекорно корисничко искуство.

Проценета годишна плата според Glassdor: $97,154

 

  • Laravel Developer 

Laravel е популарна PHP рамка, која е позната по својата елегантна синтакса и силни карактеристики. Laravel програмерите се специјализирани за градење на веб-апликации користејќи ја рамката Laravel. Тие имаат длабоко познавање на PHP, менаџирање со бази на податоци и принципи за развој на веб. Laravel програмерите создаваат скалабилни, безбедни и апликации со високи перформанси, користејќи го богатиот екосистем на библиотеки и алатки на Laravel. 

Проценета годишна плата според Glassdor: $84,024

 

  • PHP Developer

Кариерата како PHP девелопер нуди возбудливи можности во светот на веб-развојот. Со популарноста и разновидноста на овој програмски јазик, може да се изградат динамични и интерактивни веб-страници и апликации. PHP девелоперите ги користат своите вештини за да напишат чист и ефикасен код, дизајнираат и одржуваат бази на податоци, а воедно и соработуваат со други тимови со цел да креираат иновативни решенија.

Проценета годишна плата според Glassdor: $108,212

 

  • Back-End Developer

Кариерата како Back-End програмер ги отвара вратите за градење на робусни и скалабилни веб-апликации. Back-End програмерите работат со јазици од страна на серверот, ракувајќи со бази на податоци, API и серверска инфраструктура. Во соработка со програмерите на сениорски позиции и системските администратори, Back-End програмерите создаваат беспрекорни кориснички искуства.

Проценета годишна плата според Glassdor: $106,642

 

  • JavaScript Developer

JavaScript е моќен и разновиден програмски јазик кој овозможува креирање на динамични, интерактивни и респонзивни веб-страници и апликации. JavaScript програмерите пишуваат код кој ги подобрува корисничките искуства, се интегрира со API и има имплементирано сложени функционалности. Со постојаната растечка побарувачка за JavaScript експертиза, оваа кариера ветува континуирано учење, иновации и возбудливи можности.

Проценета годишна плата според Glassdor: $106,709

 

Подемот за full-stack позициите ја револуционизираше технолошката индустрија барајќи професионалци со широк опсег на вештини. Без разлика дали се стремиш да бидеш Full-Stack програмер, Back-End програмер, Laravel програмер, PHP програмер или JavaScript програмер, овие улоги нудат возбудливи можности да работиш со врвни технологии и да ја обликуваш иднината на технологијата. Поради тоа што организациите бараат професионалци кои можат да се справат со различни аспекти на развој на софтвер, овие full-stack позиции станаа клучни во поттикнувањето на иновациите, ефикасноста и успехот.

 

Доколку сакаш да си дел од Coding заедницата и заедно со нас да градиш нови успешни приказни, дознај повеќе за Академијата за Full-Stack програмирање.

На Академијата за Full-Stack програмирање учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.