Адриана Спасова е нашиот инструктор по модулот Front-End на Академијата за Front-End програмирање, Академијата за Full-Stack програмирање и Академијата за UX/UI дизајн.

Таа е Senior Software Engineer со работно искуство повеќе од 12 години во development на веб технологиите, а воедно и креатор на веб страницата на РК Вардар.

 

Запознајте ја Адриана и дознајте повеќе што таа ни раскажа

 

Име и презиме: Адриана Спасова

АкадемијаАкадемија за Full-Stack програмирање, Академија за Front-End програмирање, Академија за UX/UI дизајн

Модул: Front-End

Професија: Инженер по информатика и компјутерски науки

Искуство: 12+ години

Зошто баш оваа професија: Затоа што е интересно, динамично. Секој ден е различен и на крај задоволството кое произлегува кога ќе го видам цртежот заживеан на интернет. 

Хоби: Читање, готвење, решавање на puzzles, се дел од моето секојдневие. Исто така, дружба со блиските луѓе и патувања на нови места.

Омилена книга: 1000 зошто – 1000 затоа.

Омилен цитат: “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.“

 

На Академијата за Front-End програмирање, Академијата за Full-Stack програмирање и Академијата за UX/UI дизајн постојано работиме на реални проекти и учиме од врвни инструктори.

Уписите се во тек. Закажи информативна средба и резервирај го твоето место навреме!