Македонка Гуџирова Попова – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање

Запознајте ја Македонка Гуџирова Попова – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец февруари 2022.

 

Име и презиме: Македонка Гуџирова Попова

По професија: Наставник по стручни предмети од електротехничка струка.

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack програмирање: Full-Stack е една премногу динамична област, којашто бара склоп на знаење и искуство од различни сектори. Цел овој склоп за мене беше еден голем предизвик, бидејќи по природа сум личност која секогаш се стреми кон комплексност и нови предизвици.

Што те мотивира постојано да учиш: Мотивот овозможува полесно да се воочи целта, а целта влијае на мотивот бидејќи ја зголемува и засилува мотивационата енергија. Мојата цел е да научам и да го продлабочам постоечкото знаење и да стекнам нови вештини во работењето соодветно.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Practice makes perfect!!!

Омилен модул и зошто: PHP дефинитивно. Со помош на PHP се прави една успешна, интерактивна и динамична веб-страница, исто така, PHP е особено добар во интеракција со бази на податоци, што отвара бескрајни можности.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Секој од инструкторите е посебен и уникатен сам по себе. Трудот кој несебично го вложуваат за да ни укажат на одредени работи е навистина на највисоко можно ниво.

За 5 години сакам да бидам: Senior Full-Stack Developer

Хоби: Активен член на играорно друштво „Фолклорна низа“ – Струмица и маратонско читање книги 🙂 

Омилена книга: „Седумте сестри“ – Лусинда Рајли

Омилен цитат: ,,Ако навистина сакате да направите нешто, ќе најдете начин. Ако не, ќе најдете изговор.’’

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.