Зоран Пржовски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање

Запознајте го Зоран Пржовски – Dream Team студент на Академијата за Full-Stack програмирање за месец август 2022.

 

Име и презиме: Зоран Пржовски

По професија: Наставник по историја, иден full stack програмер.

Академија: Академија за Full-Stack програмирање

Зошто баш Full-Stack: Бидејќи е професија на иднината со неограничени можности, како и поради предностите на remote работењето. Од оваа перспектива, Brainster е мојата најдобра животна одлука.

Што те мотивира постојано да учиш: Насмевките на најблиските и чувството на исполнетост кога се надградуваш со нови знаења.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Работа со бази во MySQL и хендлање податоци со нив.

Омилен модул и зошто: PHP – бидејќи за мене беше нешто толку ново и непознато, а толку е моќно и неограничено, што работата со него е навистина огромен предизвик.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Александар Јолакоски и Ивица Пешовски.

За 5 години сакам да бидам: Full stack developer со солидно искуство.

Хоби: Слушање музика.

Омилена книга: За самиот себе – Марк Аврелиј

Омилен цитат: “What you do in life, echoes in eternity.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Full-Stack програмирање се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student admission тим за повеќе насоки и детали за програмата!

Trending Stories That Might Interest You