Запознај ја Александра Перкова –  Dream Team студент на Академијата за Front-end програмирање за април 2024.

Мојата позадина е…

Вработена сум во компанија за трговија, office assistant. Завршив курс за UX/UI дизајн пред околу една и пол година и набрзо потоа се запишав на Академијата за Front-end програмирање.

Областа ја избрав затоа што…

Во текот на изучувањето на UX/UI дизајн курсот, сфатив дека многу повеќе ме интересира како продуктот ќе „оживее”, логиката позади тоа, колку е дизајнот feasible и сл. Логично ми беше едукацијата да ја продолжам во оваа насока.

Највредната лекција која ја научив досега на академијата е…

Со посветеност и упорност, сѐ се постигнува 🙂

Најгорда сум на…

Искрено, на секоја решена домашна, менторска, предизвик… Било каква задача.

Мојот омилен модул е…

ReactJS и JavaScript. Затоа што нема учење напамет, со секоја следна итерација стигнуваш до пооптимално решение, а решенија има многу…

Инструкторот кој најпозитивно влијаеше на мене е…

Ристе Самарџиев и Иван Јасенов.

Академијата досега ми има помогнато во моите кариерни планови и цели така што…

Допрва ќе видиме, меѓутоа ако се погледнам пред 1 година и сега… Километри разлика!

Мојот совет до идните студенти на Brainster…

Да бидат упорни, континуирано да ги решаваат предизвиците, менторските, сите задачи, затоа што така најдобро се учи. А во оваа област, учењето никогаш не запира.


Местата се пополнети! Приклучи се на листата на чекање денес и ПРВ/А дознај доколку се отвори повторно можност за упис на Brainster+ Академијата за Front-end програмирање.