Запознајте ги инструкторите – Мартин Теновски

Мартин Теновски е инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн и ги предава модулите: Tools, Production & Case Study Week. Toj е UX/UI дизајнер со повеќе од 6 години искуство во дигиталниот дизајн и Front End Developer.

Зад себе има многубројни проекти со најразлично ниво на компактност и големо портфолио на соработки со стартапи и гигантски компании. Менторството му е омилен дел од работата на нашата Академија за UX/UI дизајн.

 

Запознајте го Мартин – инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн

 

Име и презиме: Мартин Теновски

Академија: Академија за UX/UI дизајн

Модул: Tools, Production & Case Study Week

Професија: UX/UI Designer & Front End Developer

Искуство: 6 години

Зошто баш UX:  Креативноста, флексибилноста и можноста за размислување надвор од кутијата се 3 основни работи поради кои влегов во светот на UX/UI дизајнот. Дефинирањето на проблемите, а потоа решавање на истите е она што ја прави оваа професија уникатна и секогаш интересна.

Хоби: Музика, гејминг и планинарење

Омилена книга: The Magic of Thinking Big – David Schwartz

Омилен цитат: „Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day.“
 
Оценка од студенти: 4.65
 
 

Уписите за следната група на Академијата за UX/UI дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Trending Stories That Might Interest You