Студент: Анастасија Јовческа

 

Роденa на… 31.01.1997

 

Статус: “Find something you love to do, and you’ll never work a day in your life.” — Harvey MacKay

 

По професија… Графички Дизајнер

 

Кога бев мала сакав да бидам… Ветеринар

 

Од првиот час на Академијата за UX/UI памтам… колку бев воодушевена од начинот на предавањето и какви сè луѓе со најразлични животни приказни се одлучиле да се запишат на Aкадемијата. Дополнително ме мотивираа и инспирираа да сакам да станам подобра во тоа што го работам и во иднина ќе го работам.

 

Едвај чекам да започнат часовите… каде ќе работиме на реални проекти.

 

Одбрав UX дизајн… бидејќи веќе работам како графички дизајнер во startup компанија каде сите работат сè и сешто, често се среќавав во ситуации каде требаше да работам дизајни за веб па и да дизајнирам цели вебсајтови. Затоа, сакав да си го дополнам знаењето со цел да правам се поуспешни и подобри дизајни. 

 

После час секогаш… одам на прошетка со моето куче. Ептен е умна додека ми трае часот. Заслужила ^^

 

Пред да се запишам,  ме плашеше… фактот дека Aкaдeмијата е remote и дали ќе успеам да научам сè за само неколку месеци.

 

Како UX дизајнер ќе… конечно ќе си направам своја веб страна (ќе си го средам и дополнам портфолиото) и се надевам ќе допринесам во подобрување на дизајнот во нашата земја.

 

UX дизајнот за мене е… една доста интересна професија која едвај чекам да ја разберам во целост.

 

Сакам да гледам… серии, цртани, креативни луѓе, тутотијали, live singing…

 

Сакам да читам… романи, сликовници за деца, case studies…

 

Сакам да знам… да правам анимирани филмови.  

 

Уписите за новите групи на Академијата за UX/UI дизајн се во тек. Дознај повеќе ТУКА.

 

Related Stories For You

Аплицирањето за ваучер заврши!