Запознајте ја Даринка Буровска – нашиот нов инструктор на Академијата за Project & Product Management, а воедно и Product Manager во hyper-growth fintech startup во Берлин. Во нејзините 5 години искуство во Product Management, таа има работено на B2B и B2B2C продукти, од лансирање на нов продукт, до менаџирање на продукт со повеќе од 1 милион корисници. 

Во последните 2 години, нејзиниот фокус е итеративниот процес на градење на продукт, вклучувајќи фокусиран Product Discovery и User Research, поставување на хипотези врз база на постоeчки податоци за корисниците (Data Analysis), мерење и итерации врз база на KPI’s и други итеративни методологии. Покрај сите методологии, од посебен интерес ѝ е делот на User Research или разговарање со корисници со цел да се истражи проблемот и да се најде најдоброто решение. 

Исто така, Даринка е дипломиран инженер на ФИНКИ и има завршено магистерски студии во Англија во областа на претприемништвото и менаџментот на иновации. Воедно, таа има завршено нано-специјализација за Data Product Manager на Udacity и има сертификат за Design Thinking од програмата на МИТ. 

 

Запознајте ја Даринка – инструктор на нашата Академија за Project & Product Management

 

Име и презиме: Даринка Буровска

Академија: Академија за Project & Product Management

Модул: Развој на продукт базиран на хипотези и Лансирање и мерење на производот

Професија: Product Manager

Искуство: 5 години 

Зошто баш Product Management: Бидејќи ние како продукт менаџери, имаме уникатна можност да ги истражуваме и решаваме реалните проблеми на корисниците и бизнисите, а со тоа имаме голем импакт во секојдневието. 

Хоби: Патување, сурфање, планинарење, посета на арт егзибиции.

Омилена книга: Outliers – Malcolm Gladwell

Омилен цитат: „Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right” 

 

Уписите за следната група на Академијата за Project & Product Management се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!