Сергеј Спировски е нашиот нов инструктор на Академијата за графички дизајн и Академијата за UX/UI дизајн, а воедно и дел од Дизајн тимот на Brainster. Има дипломирано на Машинскиот факултет во Скопје со насока индустриски дизајн. Преку ден е инструктор и графички дизајнер во Brainster, а навечер слободното време го користи за 3D дизајн и илустрација.

 

Запознајте го Сергеј – инструктор на нашата Академија за графички дизајн и Академијата за UX/UI дизајн

 

Име и презиме: Сергеј Спировски

Академија: Академија за графички дизајн и Академија за UX/UI дизајн

Модул: Векторска Графика и Вовед во Adobe Illustrator

Професија: Графички Дизајнер

Искуство: 3 години графички дизајн; 5 години илустрација

Зошто баш графички дизајн: Toa е мојот начин на комуницирање со светот, преку дела.

Хоби: 3D Дизајн, кошарка, скејтбординг, слушање музика

Омилена книга: Што би ја препорачал на секој креативец е “Show your work!” од Austin Kleon

Омилен цитат: “Learning never exhausts the mind.” – Leonardo da Vinci

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!