Запознајте ги инструкторите – Клелија Живковиќ

Клелија Живковиќ е инструктор на нашата Академија за графички дизајн и го предава модулот дизајн студио. Таа е трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која ги истражува паралелите помеѓу развојот на дизајнот и на човечкиот род преку прототипирање, педагошки пракси и партиципативни уметнички методи. Таа е ко-основачка на Платформата за граѓанско учество преку културни и уметнички пракси – „Социопач“, колаборативниот, дизајнерски увид во дигиталната трансформација – „DGTL12“, и интердисциплинарното дизајн студио „Pillow Talks“.

 

Запознајте ја Клелија – инструктор на нашата Академија за графички дизајн

 

Име и презиме: Клелија Живковиќ

Академија: Академија за графички дизајн

Модул: Дизајн студио

Професија: Дизајнерка

Искуство: 10 години

Зошто баш графички дизајн: Затоа што е уметничка дисциплина која се занимава со едно од клучните обележја на времето во кое живееме – широката потрошувачка. 

Хоби: Одгледување растенија, aerial movement

Омилена книга: Hyperion – Dan Simmons

Омилен цитат: „We must risk delight.“

Оценка од студенти: 4.9

 

Регистрирај се за бесплатното онлајн предавање со Клелија на тема „Митот за „намачениот уметник“ и можностите за растење во креативните индустрии“.

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Trending Stories That Might Interest You