Бианка Бојковска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн

Запознајте ја Бианка Бојковска – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за месец март 2022.

 

Име и презиме: Бианка Бојковска

По професија: Студент

Академија: Академија за Графички Дизајн

Зошто баш графички дизајн: Ме фасцинира уметноста во комбинација со технологија и комуникација.

Што те мотивира постојано да учиш: Желбата за надградување на себеси, поради која уживам во животот и го правам истиот поинтересен.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: Има премногу, но доколку морам да издвојам, тоа би било Motion Graphics. Го учам тој нов и модерен бран на графичкиот дизајн и појавувам голем интерес кон тоа.

Омилен модул и зошто: Мислам дека би го одбрала модулот Типографија од причина што научив да посветувам внимание на секакви мали детали.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: Сите! Прекрасни ментори имаме!

За 5 години сакам да бидам: Графички дизајнер кој ќе работи на големи проекти.

Хоби: Колекционер на разни и специфични предмети и сувенири.

Омилена книга: The Secret – Rhonda Byrne

Омилен цитат: “Everything is an experience and a lesson.”

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Аплицирањето за ваучер заврши!