Запознај ја Марија Узунова – Dream Team студент на Академијата за графички дизајн за мај 2024.  

Мојата позадина е…

Уметноста е мој постојан придружник уште од детството, доживотно патување на самоизразување и истражување. Без разлика дали ја доловувам убавината на природниот свет или истражувам во сложеноста на човечкото искуство, уметноста е место каде што се чувствувам најживa, најповрзанa со суштината на тоа што сум. 

Областа ја избрав затоа што…

Преку графичкиот дизајн не само што можам да ја изразам мојата уметничка визија туку и да направам опипливо влијание врз светот околу мене. Фасцинирана сум од способноста да се предизвикуваат емоции, да се пренесуваат информации и да се обликуваат перцепции преку визуелни слики, а токму оваа динамична интеракција продолжува да ја поттикнува мојата страст за графички дизајн.

Највредната лекција која ја научив досега на академијата е…

Важноста на соработката и ефективната комуникација. Работата со други ги подобрува резултатите и поттикнува поддршка. Трпението е клучно за совладување на нови вештини, а предизвиците се можности за развој.

Најгорда сум на…

Тоа што ги остварив целите што ги поставив на почетокот на моето академско патување. Особено сум горда на креативната еволуција што ја доживеав . Со искористување на вештините и алатките научени во различни програми, успеав да ја канализирам мојата креативност во опипливи, влијателни резултати, поттикнувајќи чувство на исполнетост и достигнување во моите академски потфати.

Мојот омилен модул е…

Мојот омилен модул е ​​дизајн на постер, бидејќи хармонично го спојува уметничкото изразување со комуникациската стратегија. Овој модул ме предизвика да размислувам критички за тоа како да го привлечам и задржам вниманието на публиката користејќи силни визуелни елементи и концизни пораки. 

Инструкторот кој најпозитивно влијаеше на мене е…

Тројца поединци се издвојуваат видно за нивниот исклучителен придонес. Во дизајнот на постери – инструкторот Михајло, кој придонесе за усовршување на моите технички вештини и ме инспирираше да истражувам нови сфери на креативност во визуелната комуникација. Експертизата на Елена во Photoshop ми помогна во развивањето на моите способности за дигитален дизајн. Работилницата на Клелија беше интересно доживување, нудејќи извонредно искуство со проникливи инструкции што ме научи како да работам брзо и креативно. 

Академијата досега ми има помогнато во моите кариерни планови и цели така што…

Беше клучна во усовршувањето на моите вештини за графички дизајн и разбирањето на индустриските стандарди, благодарение на нејзините сеопфатни предмети и практични проекти. Насоките од искусни членови на академијата го продлабочија моето разбирање за принципите на дизајнот и ги олеснија можностите за вмрежување. 

Мојот совет до идните студенти на Brainster…

Никогаш не престанувајте да сонувате! Прифатете ги предизвиците и искористете ги можностите што ви се појавуваат на патот кон успехот. Постојано надградувајте ги своите вештини, експериментирајте со креативниот процес и бидете храбри пред промените. Трансформирајте ги неуспесите во успеси и уживајте во патувањето на создавање работа со која ќе се гордеете во иднина. Вистинско богатство е да сте свои, да ги демонстрирате своите способности и да ги споделувате искуствата и сознанијата со другите.


Местата се пополнети! Приклучи се на листата на чекање денес и ПРВ/А дознај доколку се отвори повторно можност за упис на Brainster+ Академијата за графички дизајн