Запознајте ги инструкторите – Игор Трпевски

Игор Трпевски е инструктор на нашата Академија за Data Science. Тој е докажан Data Scientist експерт и Back-еnd девелопер со искуство повеќе од 10 години. Користи Python и R, развива dashboards со R Shiny. Има претходно 5 годишно искуство како консултант за Procter&Gamble од областа на Data Science, а исто така и како научен соработник во МАНУ.

 
 
Запознајте го Игор – инструктор на нашата Академија за Data Science
 
 

Име и презиме: Игор Трпевски

Академија: Академија за Data Science

Модул: Machine Learning

Професија: Data Scientist and Back-end Developer

Искуство: 10 години

Зошто баш Data Science: Бидејќи се извлекуваат интересни заклучоци од податоците кои се нетривијални за голо око.

Хоби: Фудбал (гледање повеќе од играње)
 
Омилена книга: The Silmalirion
 
Омилен цитат: „Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.“

Оценка од студенти: 4.83

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето на време!

Закажи средба со нашиот student success manager за повеќе насоки и детали за програмата!

Trending Stories That Might Interest You