Запознај го Давид Богдановски – студент на нашата Академија за Data Science, кој се одлучи да ги надгради своите вештини со цел да изгради кариера во една од најбараните, а воедно и попредизвикувачките области од ИТ секторот.

 

Студент: Давид Богдановски

Академија: Академија за Data Science

Професија: Матурант

Од првиот час на Академијата ја паметам: Возбудата за нови почетоци.

Се решив да го искористам летото продуктивно за да научам: SQL & Python.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Ме интересира програмирање и како тоа од „ништо“ може да се направи „нешто“ со само неколку часа поминати, за да сфатиш дека кодот не ти работи заради една запирка.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Python

После предавањата секогаш: Го повторувам тоа што не ми е јасно и си правам некои мои вежби каде што можам да го имплементирам тоа што сме го учеле.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Ништо 🙂 

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Добра плата. 😀 

Оваа област за мене значи: Иднина. Област каде што можам да просперирам, а воедно и да го работам тоа што го сакам.

Во слободно време: Играм шах.

Сакам да читам: Преферирам audiobooks, на тема self-improvement.

Сакам да гледам: Формула 1

Омилен цитат: “One day or day one.“

 

Уписите за следната група на Академијата за Data Science се во тек! Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за Data Science работиме на реални проекти за реални клиенти, под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!