Костанда Стамаџиева – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање

Запознај ја Костанда Стамаџиева – Dream Team студент на Академијата за Front-End програмирање за месец декември 2023.

 

Име и презиме: Костанда Стамаџиева

По професија: Фасилитатор

Академија: Академија за Front-End програмирање

Зошто баш оваа област: Front-End програмерите имаат директно влијание врз корисничкото искуство (UX) на веб-страниците. Преку кодирање на истите, тие создаваат интуитивни интерфејси, ги оптимизираат перформансите и обезбедуваат беспрекорни интеракции, а со тоа директно се врши влијание на тоа како корисниците комуницираат со дигиталните производи.

Што те мотивира постојано да учиш: Мотивацијата доаѓа од чувството на исполнетост кога ќе успеам со успех да завршам проект или предизвик, или кога ќе совладам нов модул.

Најинтересната работа што ја имаш научено на Академијата: На Академијата имав шанса да научам многу работи коишто ми помогнаа и ќе ми помагаат во понатамoшното образување во front-end developer. Пристапувањето кон предизвикот/проектот, поставувањето на компонентите, самиот mindset како програмер, се само мал дел од наученото.

Омилен модул и зошто: Омилен модул ми е React.JS. Неговата способност да го подобри корисничкото искуство, да ги оптимизира перформансите, да промовира повторна употреба на кодот, се само дел од она што го прави овој модул многу интересен.

Кој инструктор ти остави најголем впечаток: На Академијата имав шанса да се запознаам и да учам од врвни инструктори. Сите имаа свои методи на предавање на знаењето и беа подеднакво интересни и успешни во тоа што го работеа така да не би издвоила некој посебно.

За 5 години сакам да бидам: За 5 години би сакала да бидам успешен front-end програмер којшто понатаму ќе ги усовршува своите вештини во програмирањето.

Хоби: Иако животот некако нè прави презафатени, сепак, успевам да најдам време за читање книга.

Омилена книга: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy од Douglas Adams

Омилен цитат: There’s a limit to the level of control you have over other people, but there’s no limit to how much you can control yourself.“

 

Време е за твојата нова кариера, во новата ера на Front-End програмирање!

Отсега, со Brainster+ зголеми ја твојата предност на пазарот на трудот. Надгради ги твоите вештини преку супериорна програма со сите 9 ФАКТОРИ за вработување, што ги бара индустријата.

Аплицирај на Академијата за Front-End програмирање и добиј го супериорниот едукативен пакет Brainster+