BRAINSTER - Emir Slezovikj, автор на BRAINSTER

Статии од автор: Emir Slezovikj

Моето coliving искуство. Сакам пак!

Мојот интерес за coworking и градење на заедница на професионалци ме натера да бидам дел од rebuilding camp во Sende. Сенде е рурален coworking и coliving простор во Северна Шпанија кој…

Зошто не ти требаат инвеститори — уметноста на самофинансирање

Кога се збори за бизнис и стартапи, често се наидува на оправдувањето дека успехот на бизнис идејата најмногу зависи од финансиите и инвестициите. Иако финансиите…

Интервју со Трајче Наков, софтверски инженер во француски стартап.

Трајче е дел од заедницата на Funky Coworking Friday. Работи 6 години како програмер, со искуство во неколку македонски и странски фирми. Во 2010 година ја брани неговата…

Life on the road! — Приказна на фриленс програмерка

Љубопитни по концептот на патување и работење низ различни простори во светот, имавме можност да поразговараме со Елена која е lead developer за Американска компанија.…

Како да се хакне продуктивноста!

Живееме во динамична ера на брз развој и промени. Често, продуктивноста е клучна за успех на еден тим, организација или индивидуа. Во најголем дел идеите кои луѓето…

Дигитален номад. Wtf е тоа?!

Што е дигитален номад? Во ерата на дигиталната економија, се отвора нова можност за работа која не е зависна од фиксна канцеларија, со флексибилни работни часови и…

Ти треба заедница, не вмрежување

Често се збори за важноста на networking-от. Односно воспоставување контакти со луѓе и размена на бизнис картички со надеж за идна соработка. Кај мене, “networking-от често…

Фанки Bookmix #1

Книгите влијаеле на успехот на најголемите иноватори како Elon Musk, Steve Jobs, Mark Zuckerberg итн. На Funky Coworking се собира заедница на луѓе кои ја обожаваат својата работа. Не…

Office Not Required! Зошто да практикуваш работа од флексибилен простор

Neocom тимот на Funky Coworking Friday Сo Funky Coworking Friday сакаме да ги охрабриме компаниите кај нас да ја раздвижат својата креативност во друг простор еден ден во неделата. Веќе…

Студиото кое што ќе ти ја направи средината поинспиративна

“GET INSPIRED EVERYDAY” e слоганот на Frame This. Ова е проект на мало дизајн студио во Скопје коешто со нивните постери сакаат да ja инспирираат домашната или работната средина.…