Овој текст е дел од серијата бесплатни лекции од Brainster во категоријата Project Management. Регистрирај се за уште 60 бесплатни лекции за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера.

 

Работата на проект многу е полесна кога имаш тајмлајн, на кој ти се претставени сите работни обврски, зададени рокови и очекувани резултати.

Во продолжение следат 5 одлични темплејти кои можат да ти се најдат за различни типови на проекти.

Тemplate #1: Project timeline

Овој минималистички темплејт за тајмлајн можеш да го искористиш за да претставиш проект на клиент или на тимот со кој работиш. Минималистичкиот формат визуелно ги нагласува само релевантните информации. Одличен е за организирање и разделување на фазите на проектот во квартални временски секвенци.

timeline template

Симни го тука

Тemplate #2: Vertical

Овој шаблон може да биде одлична опција за организирање состаноци, средби и настани. Ако часовите се заменат со датуми може да се користи и за организирање на проекти.

timeline template

Симни го тука

Тemplate #3: Arrow timeline

Овој шарен, модерен дизајн е многу ефективен за претставување на бизнис план или временска рамка на проект. Стрелката е одлично дополнување кога се презентира тајмлајн на проект. Ги нагласува клучните цели постепено, од почеток до крај, па презентацијата би била многу лесна за следење.

timeline template

Симни го тука

Тemplate #4: Professional business plan timeline

Визуелното претставување може да има многу важна улога во деловен контекст. Овој дизајн, со својата едноставност и сериозност е погоден за деловни презентации и поделба на обрвските во тимот.

timeline template

Симни го тука

Тemplate #5: Road timeline

Шарен модерен тајмлајн. Одличен е за презентирање проекти, зацртани цели, планови или настани.

timeline template

 

 

Што сакаш да научиш следно? Одбери ја темата која сакаш да ја истражиш, и со брза регистрација стигни до 60 бесплатни лекции кои ќе ти пристигнат на е-mail.

Платформата Brainster лекции произлезе од неколкумесечната едукација преку работа на реални проекти на нашите студенти. Учесниците од Академијата за програмирање и учесниците од Академијата за маркетинг ја креираа оваа алатка преку која секој може да стекне вештини за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера.

project timeline