BRAINSTER - UX dizajn Архива

Статии со клучен збор: UX dizajn

Елена Цветковска – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн

Запознај ja Елена Цветковска – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец април 2023.   Име и презиме: Елена Цветковска По професија: Customer Success specialist …

Како ChatGPT и Notion можат да го трансформираат вашиот работен тек низ UX процесот

Тијана Цресензи е алумни студент од Академијата за UX/UI дизајн која направи комплетна кариерна трансформација и ја започна својата кариера како UX/UI дизајнер во…

5 трендови во UX/UI дизајн кои не треба да ги игнорираме во 2023 година

Дизајнот на корисничко искуство (UX) и дизајнот на интерфејс (UI) се едни од највозбудливите, најкреативните и најбараните полиња во tech индустријата.  Но, бидејќи…

Креативно UX/UI решение за Донирај Компјутер

Студентите од Академијата за UX/UI дизајн имаа нов предизвик, односно работа на реален проект за реален клиент каде што ги употребија сите новостекнати знаења и…

 Разлики помеѓу UX и UI дизајн

Дизајнот на корисничко искуство (UX) и дизајнот на кориснички интерфејс (UI) се две тесно поврзани полиња кои често се користат наизменично. Сепак, тие меѓусебно се…

Важноста на UX/UI дизајнот за мобилните уреди

Во денешниот дигитализиран свет, мобилните уреди се составен дел од нашиот секојдневен живот. Ги користиме за да останеме поврзани, да пристапиме до информациите,…

8 професии кои се соодветни за кариерна промена во UX/UI дизајн

UX дизајнот е брзорастечко поле кое комбинира елементи на психологија, дизајн и технологија со цел да создаде производи и искуства насочени кон корисниците.…

8 клучни елементи за правилен UX/UI mindset

Правилниот начин на размислување е од суштинско значење во создавањето на позитивно корисничко искуство. Во оваа блог објава, разговараме за клучните елементи на…

10 вообичаени грешки во UX/UI дизајн

Целта на секој UX/UI дизајнер е да создаде беспрекорно и интуитивно искуство за корисниците. Сепак, дури и најискусните UX/UI дизајнери можат да направат грешки коишто…

Креативно решение за Infinity Travel

Дел од програмата на Академијата за UX/UI дизајн е постојано работење на реални проекти за реални клиенти, преку кои студентите ги стекнуваат потребните вештини за…