BRAINSTER - работа Архива

Статии со клучен збор: работа

Startup или вработување во компанија: Што е подобро за твојата кариера?

Сите ние си го поставуваме ова прашање, и да, ова е многу важно прашање. Сигурно ги знаеш основните работи во однос на тоа што е стартап, а што е работа во компанија.…

rabotno iskustvo

Како да почнеш да работиш без работно искуство?

Овој текст е дел од серијата бесплатни лекции од Brainster во категоријатa Кариера. Регистрирај се за уште 60 бесплатни лекции за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking,…

kariera vo IT

Зошто да изградиш Тech кариера?

Често се наоѓаш во муабет за тоа како програмерите добро заработуваат и многу полесно наоѓаат работа? Се воодушевуваш од тоа што го прават, но сѐ уште не можеш да…

Зошто треба да менуваш работа на секои 3 години?

Овој текст е дел од серијата бесплатни лекции од Brainster во категоријата Кариера. Регистрирај се за уште 60 бесплатни лекции за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking,…

Работи кои треба да ги направиш за твојата кариера пред да наполниш 30 години

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Сè почесто се среќаваме со изразот „quarter life crisis“ и совети за како да ја надминеме. Колку и да…

Од курс за програмирање до сопствена компанија

Чест ни е што од првиот курс на Brainster, може да се пофалиме дека "учениците станаа подобри од инструкторите“. Кога ќе започнеш курс од Brainster ја имаш целосната поддршка…

Како успешно да стартуваш свој бизнис

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Денес, повеќе од било кога, шансите се големи дека ќе се одлучиш да основаш свој стартап. И тоа нема…

Нова кариера или нова компанија? Како да ја донесеш вистинската одлука

Свесен си дека веќе некое време си несреќен со твојата работа, но прво што треба да направиш е да застанеш и размислиш убаво - дали е во прашање твојата компанија или…

Како да побараш покачување на платата

Знаеш дека даваш сè од себе и дека е време да добиеш покачување, но не си сигурен дали го заслужуваш? Многу честа појава е неверојатно вредни и успешни луѓе да имаат…

Првите работи што треба да ги направиш откако ќе се вработиш

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Само неколку дена откако ќе успееш да ја добиеш работата што толку многу ја посакуваше, ќе се…