BRAINSTER - проектен менаџер Архива

Статии со клучен збор: проектен менаџер

Победничко решение од Академијата за Project & Product менаџмент за фестивалот When in Krusevo

Последниот предизвик со којшто се соочија студентите на Академијата за Project & Product Management беше работата на реален проект за реален клиент. Нивната задача беше…

5 трендови во Project & Product менаџмент кои не треба да ги игнорираме во 2023 година

Не е тајна дека менаџментот на проекти и продукти (особено дигиталните) е поле кое постојано се менува и развива.  Со почетокот на новата година, многу бизниси веќе…

PROJECT & PRODUCT MANAGEMENT ACADEMY – HIGHLIGHTS 2022

Во почетокот на новата година, сакаме да ги споделиме најважните 11 моменти што се случија на нашата Академија за Project & Product менаџмент во 2022 година:   Запишани…

8 работи на кои треба да внимаваш кога управуваш со проект

Управувањето со проект е планирање и распоредување на работни задачи, давање на groundbreaking идеи, планирање на времето и добра организација. Сепак многу лесно може сѐ…

5 практики за успешно управување со долгорочни проекти

Кога станува збор за долгорочни проекти лесно може да се изгуби фокусот и желбата за довршување на проектот. Потребна ти е организација која ќе ти помогне да го…

Како да се подготвиш за следното интервју за Project Manager

Ако претпоставиме дека можеш да се пофалиш со искуство како project manager и си во потрага по нова работа, подготви одговори за овие прашања. 1. Дали си работел/а на…

12 работи кои треба да ги знаеш ако управуваш со проекти

Легендарниот консултант за менаџмент, Питер Дракер рекол „Нема ништо толку бескорисно како ефикасно правење на работа што воопшто не треба да се направи". Оваа…