BRAINSTER - програмирање Архива

Статии со клучен збор: програмирање

Водич за идни програмери

Не е лесно да се стане програмер. Повеќето луѓе, кога почнуваат да размислуваат за оваа кариера, она што најчесто ги плаши е подолга листа на работи кои мора да се…

akademija programiranje skopje

Даниела Ѓорѓиевска – учесник на неделата од Академијата за програмирање

Запознај ја Даниела од Академијата за програмирање. Неделава е избрана за учесник на неделата поради нејзиното решение за моделирање на база на податоци за…

akademija programiranje

Успешна приказна на Костадин Кочоски – Никогаш не е доцна за промена на кариера

Костадин е уште една успешна приказна за почетник во програмирање, кој прераснал во успешен програмер. Од студии по археологија, заврши на Академијата за…

front-end programiranje akademija

Мартин Поповски – учесник на неделата од Академијата за програмирање

Тhere are no shortcuts! Да се биде добар програмер значи да се размислува логички, но и да се бара креативно решение на проблемот. Мартин Поповски е еден од најдобрите…

knigi za marketing dizajn kodiranje biznis programiranje

Brainster ти препорачува книги за маркетинг, бизнис, дизајн и кодирање #7

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: History of Modern Design  од David Raizman Design Studies: A Reader од Hazel Clark и…

http://www.brainster.io/blog-post

Brainster ти препорачува книги #6

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: The Industrial Design Reader од Carma Gorman Design in the USA од Jeffrey…

brainster, браинстер, akademska kniga, академска книга, knigi za programiranje, knigi za dizajn, knigi za marketing, knigi za pretpriemnistvo, книги за програмирање, книги за маркетинг, книги за претприемништво, книги за дизајн, препорачани книги, книжарница, книжара, knizara, knizarnica

Brainster ти препорачува книги #5

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за маркетинг, дизајн, кодирање или бизнис. 1. За дизајн: Vision in Motion од Laszlo Moholy-Nagy Geometry of Design од Kimberly Elam      …

Knigi za marketing, obuka za marketing, knigi za programiranje, obuka za programiranje, knigi za graficki dizajn, obuka za graficki dizajn, knigi za pretpriemnistvo, obuka za pretpriemnistvo

Brainster ти препорачува книги #4

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: Design as Art од Bruno Munari Drawing is Thinking од Milton Glaser        …

Од курс за програмирање до сопствена компанија

Чест ни е што од првиот курс на Brainster, може да се пофалиме дека "учениците станаа подобри од инструкторите“. Кога ќе започнеш курс од Brainster ја имаш целосната…

Интервју со Трајче Наков, софтверски инженер во француски стартап.

Трајче е дел од заедницата на Funky Coworking Friday. Работи 6 години како програмер, со искуство во неколку македонски и странски фирми. Во 2010 година ја брани неговата…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?