BRAINSTER - најди работа Архива - Page 2 of 3

Статии со клучен збор: најди работа

Што не треба да правиш кога бараш работа

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Сите знаеме колку комплицирано, заморно и стресно може да биде барањето на нова работа.…

Работи кои секој нов претприемач треба да ги знае

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Без разлика дали планираш промена на кариера или само што започна свој бизнис, стартап светот…

Потези кои прават да делуваш непрофесионално за време на состаноци

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Можеби неверојатно досадни и понекогаш исто толку непродуктивни, бизнис состаноците сепак се дел…

Усоврши ги овие вештини кои ќе го „засилат” твоето CV

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Откако ќе тргнеш во потрага по нова работа, ќе почнеш да забележуваш дека некои од вештините…

Како да го преживееш тест периодот од 3 месеци при вработување

Го напиша совршеното мотивациско писмо, склопи феноменално CV и беше одличен на интервјуто за работа. Честитки, но не заборавај дека твоето вработување не завршува…

Дали знаеш како да бидеш сам свој директор?

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Во времето на стартапи и фриленс работење, сосем е возможно да дојдеш во ситуација во која ќе бидеш…

Најчести грешки при пишувањето на мотивациско писмо

Доколку ова е првиот твој обид за вработување, сигурно го чувствуваш притисокот кој со себе го носат CV-то и мотивациското писмо. Да, твоето резиме е неверојатно…

Навики кои може да ти ја уништат кариерата

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Се убедуваме дека е знак на зрелост - како поминува времето, сè полесно се соочуваме со малите…

Како да го одговориш најтешкото прашање кое ќе ти го постават на интервју за работа

Тешка е трката за најкомплицирано прашање кое работодавците го поставуваат при интервјуто за вработување, се чини како да ги селектираат според правилото - кое е…

Како да ги искористиш социјалните мрежи за да се вработиш

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Време е да почнеш да гледаш на социјалните мрежи како начин да најдеш работа, а не да ја изгубиш.…