BRAINSTER - најди работа Архива

Статии со клучен збор: најди работа

Упорноста, одговорноста и желбата се клучни за трансформација на кариерата

По само две години студирање на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје Андреј Ефтимовски одлучи да ги прекине своите студии со цел да започне нова и…

Запознај ги твоите инструктори преку нивните дизајни

Оформивме тим од експерти кои несебично ќе ти го пренесат своето долгогодишно искуство и ќе ти помогнат да станеш најдобар дизајнер. Погледни ја работата на твоите…

kariera vo IT

Зошто да изградиш Тech кариера?

Често се наоѓаш во муабет за тоа како програмерите добро заработуваат и многу полесно наоѓаат работа? Се воодушевуваш од тоа што го прават, но сѐ уште не можеш да…

Работи кои треба да ги направиш за твојата кариера пред да наполниш 30 години

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Сè почесто се среќаваме со изразот „quarter life crisis“ и совети за како да ја надминеме. Колку и да…

Како успешно да стартуваш свој бизнис

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Денес, повеќе од било кога, шансите се големи дека ќе се одлучиш да основаш свој стартап. И тоа нема…

Нова кариера или нова компанија? Како да ја донесеш вистинската одлука

Свесен си дека веќе некое време си несреќен со твојата работа, но прво што треба да направиш е да застанеш и размислиш убаво - дали е во прашање твојата компанија или…

Како да побараш покачување на платата

Знаеш дека даваш сè од себе и дека е време да добиеш покачување, но не си сигурен дали го заслужуваш? Многу честа појава е неверојатно вредни и успешни луѓе да имаат…

Првите работи што треба да ги направиш откако ќе се вработиш

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Само неколку дена откако ќе успееш да ја добиеш работата што толку многу ја посакуваше, ќе се…

Сите непредвидливи и неверојатни работи кои влијаат на тоа дали ќе се вработиш

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“.  Иако сè уште сме убедени дека сè што ти е потребно за да ја добиеш работата која ја…

Работите кои стојат помеѓу тебе и твојата прва „Tech” работа

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Се сеќаваш ли на првиот пат кога користеше Google? Или можеби беше Yahoo? Најверојатно тоа беше на…