BRAINSTER - курс за Illustrator Архива

Статии со клучен збор: курс за Illustrator

визуелно раскажување

Визуелно раскажување: дај му живот на твојот производ

Сигурни сме дека имаш слушнато и претходно за ова, но со причина се вели – фактите здосадуваат, приказните продаваат. Ајде да го однесеме чекор подалеку во обид да…

Курс за Illustrator

Научи да црташ коала во Adobe Illustrator

Кој не би сакал да знае како се црта коала во Illustrator? 1. Креирање на главата Чекор 1 Креирај нов документ со димензии 600 x 600 px. Притисни OK. Одбери Window > Tools, каде што ќе…

https://brainster.co/courses/kurs-po-illustrator-1

Како да креираш 3D ретро текст во Illustrator

Со овој туторијал ќе ти покажеме некои брзи, едноставни ефекти кои можеш да ги додадеш на обичен текст и да го направиш ретро. Овие ефекти немаат никакво влијание…

Како да креираш обрасци за банери, етикети и беџови во Illustrator

Во овој туторијал ќе научиш како да создадеш различни обрасци за банери, етикети и беџови кои ќе можеш да ги употребиш во сите твои идни проекти. Креирај…

курс за графички дизајн

Бои и емоции – водич за секој дизајнер

Иако насловот посочува дека овој текст е наменет за секој дизајнер, добро е  секој да има во предвид како одредена боја има влијание врз конкретна ситуација или…

Што сѐ можете да направите со Illustrator?

Illustrator е векторска програма која има навистина голема примена во графичкиот дизајн. Ова се неколку работи кои можеби не сте знаеле дека можете да ги направите во…

Зошто треба да научите Adobe Illustrator?

Секој дизајнер користи различни програми за креирање на своите графички решенија, меѓутоа верувале или не, постојат графички дизајнери кои сеуште не работеле во…