BRAINSTER - кариера Архива

Статии со клучен збор: кариера

5 најчести грешки во графичкиот дизајн

Графичкиот дизајн е високо-креативно и динамично поле кое бара внимание на деталите и внимателно разгледување на дизајнерските елементи. Додека дизајнерите имаат…

Академија за Data Science – Завршен проект: Time Series Prediction of GDP Ratio

Со цел да ја комплетираат програмата на најинтензивната Академија – Академијата за Data Science, студентите имаа предизвик поделени во тимови да ги изработат своите…

Менаџерските и лидерските вештини се од суштинско значење за успехот на секоја организација

Менаџерските и лидерските вештини се од суштинско значење за успехот на секоја организација, без оглед на нејзината големина или индустријата во која делува.…

Флексибилното работно време ми овозможува да бидам посреќна, но и попродуктивна на работа

Главната мисија на Brainster е да ги подготви индивидуалците за кариера од 21 век преку совладување на дигитални и други вештини на иднината, со цел тие да останат…

Инструкторите беа посветени максимално за да ни го пренесат своето знаење

Запознај го Марјан Петрушевски – алумни студент на Академијата за Front-End програмирање кој ја започна својата кариера на практикантска позиција како Junior Front-End Developer…

7 најпопуларни книги за лидерство и менаџмент

Лидерството и менаџментот се од суштинско значење за организациите бидејќи обезбедуваат постигнување на целите, ефикасно искористување на ресурсите и…

Графичкиот дизајн е одлична кариера за луѓе кои се креативни и уживаат во комбинацијата на уметноста и технологијата

Едно од засилувањата на дизајн тимот на Brainster e Симона Ставреска Саздовска - креативна и амбициозна личност, а воедно и алумни студент од Академијaта за графички…

Запознај ги инструкторите – Билјана Алампиоска Андреевска

Запознај ја Билјана Алампиоска Андреевска - нашиот нов инструктор на Академијата за Човечки Ресурси. Билјана е HR професионалец со над 10 години работно искуство во…

Вештините најдобро се учат преку работа на реални проекти и хакатони

Запознај ја Билјана Зероска - алумни студент од Академијата за Software Testing којa се одлучи да направи кариерна трансформација во полето на Software Testing. По комплетирање на…

Лидерските и менаџмент вештините се од суштинско значење за успех на работното место

Лидерските и менаџерските вештини се од суштинско значење за успехот на организациите денес, но и за личен и професионален раст и развој. Учењето на овие вештини ќе…