BRAINSTER - како да направиш CV Архива

Статии со клучен збор: како да направиш CV

Усоврши ги овие вештини кои ќе го „засилат” твоето CV

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Откако ќе тргнеш во потрага по нова работа, ќе почнеш да забележуваш дека некои од вештините…

Совети за пишување на совршеното CV, втор дел

Минатиот пат успеавме да го зголемиме притисокот околу составување на добро резиме, за после само вешто да го разбиеме со доза добри совети. Овој пат продолжуваме…

Работи што не треба да ги направиш на следното интервју за работа

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Шансите за незгодна ситуација се правопропорционални со нивото на стрес. Токму затоа…

5 работи кои треба да ги знаеш пред да ја започнеш твојата кариера

Со секоја година искуство на списокот додаваме по една работа која посакувам да ја знаевме кога почнавме за прв пат да работиме. Свесни сме дека звучи многу…