BRAINSTER - интервју Архива

Статии со клучен збор: интервју

арна и клементина

Две генерации во заедничка мисија да ги остварат амбициите- Клементина и Арна на курс за Photoshop

Динамиката и постојаната трка со обврските остава малку простор да им се посветиме на активностите и хобијата кои ни го исполнуваат слободното време. Можеби…

marketing

Љупка Наумовска – инструктор на курсот за Дигитален PR

Kaко да направиш успешна приказна од еден бизнис? Кои се чекорите? На курсот за Дигитален PR  со Љупка Наумовска, ќе се доближиш до развивање на модел за прецизни…

intervju

Како да се продадеш на интервју за работа?

Овој текст е дел од серијата бесплатни лекции од Brainster во категоријатa Кариера. Регистрирај се за уште 60 бесплатни лекции за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking,…

Сите непредвидливи и неверојатни работи кои влијаат на тоа дали ќе се вработиш

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“.  Иако сè уште сме убедени дека сè што ти е потребно за да ја добиеш работата која ја…

Како да го преживееш тест периодот од 3 месеци при вработување

Го напиша совршеното мотивациско писмо, склопи феноменално CV и беше одличен на интервјуто за работа. Честитки, но не заборавај дека твоето вработување не завршува…

Најчести грешки при пишувањето на мотивациско писмо

Доколку ова е првиот твој обид за вработување, сигурно го чувствуваш притисокот кој со себе го носат CV-то и мотивациското писмо. Да, твоето резиме е неверојатно…

Како да го одговориш најтешкото прашање кое ќе ти го постават на интервју за работа

Тешка е трката за најкомплицирано прашање кое работодавците го поставуваат при интервјуто за вработување, се чини како да ги селектираат според правилото - кое е…

Дали твојот LinkedIn профил изгледа како што навистина треба?

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Креирањето на добро резиме (CV) е комплицирано само по себе. Додека LinkedIn дефинитивно е од помош во…

Работи што не треба да ги направиш на следното интервју за работа

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Шансите за незгодна ситуација се правопропорционални со нивото на стрес. Токму затоа…

Како да го освоиш следното интервју за работа во само 5 чекори

Овој текст е дел од серијата лекции „Како до успешна кариера 101“. Интервју за работа е како дејт на слепо - поминуваш неверојатно многу време во избирање на…