BRAINSTER - дизајн Архива - Page 2 of 2

Статии со клучен збор: дизајн

http://www.brainster.io/blog-post

Brainster ти препорачува книги #6

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: The Industrial Design Reader од Carma Gorman Design in the USA од Jeffrey…

brainster, браинстер, akademska kniga, академска книга, knigi za programiranje, knigi za dizajn, knigi za marketing, knigi za pretpriemnistvo, книги за програмирање, книги за маркетинг, книги за претприемништво, книги за дизајн, препорачани книги, книжарница, книжара, knizara, knizarnica

Brainster ти препорачува книги #5

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за маркетинг, дизајн, кодирање или бизнис. 1. За дизајн: Vision in Motion од Laszlo Moholy-Nagy Geometry of Design од Kimberly Elam      …

Knigi za marketing, obuka za marketing, knigi za programiranje, obuka za programiranje, knigi za graficki dizajn, obuka za graficki dizajn, knigi za pretpriemnistvo, obuka za pretpriemnistvo

Brainster ти препорачува книги #4

Brainster и Академска Книга ти препорачуваат неколку книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. 1. За дизајн: Design as Art од Bruno Munari Drawing is Thinking од Milton Glaser        …

knigi za dizajn, knigi za marketing, knigi za programiranje, knigi za biznis

Brainster ти препорачува книги #2

Brainster и Академска Книга за оваа зима ти препорачуваат книги за #Маркетинг #Дизајн #Кодирање или #Бизнис. Книги кои можат да ти помогнат во патот до твојата кариера…

Совети за пишување на совршеното CV, прв дел

Тензијата дека некој треба да те процени тебе и твојот долгогодишен труд, исполнет со неверојатни компликации и мали победи, според парче хартија е неверојатно…

курс за графички дизајн

Бои и емоции – водич за секој дизајнер

Иако насловот посочува дека овој текст е наменет за секој дизајнер, добро е  секој да има во предвид како одредена боја има влијание врз конкретна ситуација или…

Што сѐ можете да направите со Illustrator?

Illustrator е векторска програма која има навистина голема примена во графичкиот дизајн. Ова се неколку работи кои можеби не сте знаеле дека можете да ги направите во…

Зошто треба да научите Adobe Illustrator?

Секој дизајнер користи различни програми за креирање на своите графички решенија, меѓутоа верувале или не, постојат графички дизајнери кои сеуште не работеле во…

Едноставна дизајнерска алатка за content маркетинг – маркетинг алатка #15

„Маркетиг алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница каде што секој ќе може да учи и да сподели практични вештини. Ако ви се…