BRAINSTER - Академија за UX/UI Design Архива

Статии со клучен збор: Академија за UX/UI Design

Елена Цветковска – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн

Запознај ja Елена Цветковска – Dream Team студент на Академијата за UX/UI дизајн за месец април 2023.   Име и презиме: Елена Цветковска По професија: Customer Success specialist …

Креативно UX/UI решение за Донирај Компјутер

Студентите од Академијата за UX/UI дизајн имаа нов предизвик, односно работа на реален проект за реален клиент каде што ги употребија сите новостекнати знаења и…

 Разлики помеѓу UX и UI дизајн

Дизајнот на корисничко искуство (UX) и дизајнот на кориснички интерфејс (UI) се две тесно поврзани полиња кои често се користат наизменично. Сепак, тие меѓусебно се…

8 професии кои се соодветни за кариерна промена во UX/UI дизајн

UX дизајнот е брзорастечко поле кое комбинира елементи на психологија, дизајн и технологија со цел да создаде производи и искуства насочени кон корисниците.…

Brainster одблизу: Најдоброто од 2020

Некои би рекле дека 2020та беше најтешката година за светот во понови времиња. Ова време минатата година, бевме возбудени да влетаме во 20тите, носејќи многу…