BRAINSTER - академија за програмирање скопје Архива

Статии со клучен збор: академија за програмирање скопје

Uspesna prikazna

Студентите од Brainster по завршување на Академијата – Coding edition #3

Изминативе Академии за програмирање: изработивме неколку реални апликации и проекти, решивме над сто предизвици и стигнавме до нови и свежи решенија за многу…

programiranje skopje

Коста Печевски – од почетник без искуство до Full Stack Developer

Рековме дека ќе ги трансформираме кариерите на сите учесници кои ги посетуваат нашите академии. Коста Печевски е следниот во низата успешни приказни. Дојде на…

rabota kako programer

Бранко Петкоски: Како да станеш програмер за 6 месеци?

Едно од прашањата кои во Brainster ги добиваме често е "Дали можеме да станеме програмери за 6 месеци?". За да ти го одговориме тоа прашање решивме да споделиме 50тина…

programeri makedonija

Алмедин Муслиоски – Мојата програмерска кариера започна

Сигурно веќе прочитавте за тимот од тројца кои го создадоа MoeCV.mk , учесници на Академијата за програмирање. Еден од нив e Алмедин Муслиоски! По завршувањето на…

akademija za programeri

Сашо Митковски – Напредок во работата е клучот за сè

Ова интервју е дел од серијата успешни приказни на завршените учесници од Академиите за програмирање. Уписите се во тек. Види ја програмата на http://codepreneurs.co/ По…

Програмер на неделата: Тилија Поповска

Oд хемиски инженер до програмер за време од 20 недели преку интензивна програма која сè уште е во тек. Ја прашавме Тилија што е пресудно за нејзиниот моментален…

rabota za programeri

Драгана Спасовска – Програмер на неделата

Да се биде програмер не е лесно, особено кога имаш 20 недели да научиш многу. Драгана Спасовска беше најпродуктивна на предавањата од Академијата за Full Stack Development и ќе…

obuka za programiranje skopje

Един: Од почетник до full-stack програмер за 20 недели

Един Смајовиќ е програмер чија приказна сакаш да ја прочиташ. Откако помина низ Академијата за Web програмирање, се трансформираше од почетник во full-stack девелопер…

akademija za kodiranje

Приказната на Марија Крстева од Академијата за програмирање

Нашиот тим постојано расте. Овој Brainster за кодирање заврши на Академија за програмирање и е спремна за нови иновативни проекти. Запознај ја Марија Крстева! Кажи ни…