Запознај го Христијан Јаневски – студент на нашата Академија за графички дизајн, кој има огромна љубов кон уметноста.

 

Студент: Христијан Јаневски

Академија: Академија за графички дизајн

Професија: Правник

Од првиот час на Академијата паметам: Куп луѓе полни со ентузијазам.

Се решив да ја искористам оваа есен за да научам: Уф…Стално пребарувам информации, но се разбира, фокусот ми е кон Академијата.

Ја одбрав оваа област бидејќи: Имам огромна љубов кон секоја уметност.

Со нетрпение чекам да започнат часовите за: Буквално сите!

После предавањата секогаш: Го процесирам часот и чепкам дополнителни информации од материјалот.

Пред да се запишам, најмногу „ме плашеше“: Ништо 🙂 

Како иден професионалец во оваа сфера очекувам: Да бидам уште еден обоен дел од креативноста наречена графички дизајн.

Оваа област за мене значи: Љубов.

Во слободно време: Собирам информации од скоро сите области.

Сакам да читам: Нема што не!

Сакам да гледам: Тешко прашање за краток одговор. Буквално сѐ што комуницира со мене, како: Линч, Кроненберг, Кјубрик, Полански, Кешловски, Бергман, Алмодовар, Куросава, Скорсезе, Тарантино и уште еден куп милион.

Омилен цитат: “Inside, we are ageless…and when we talk to ourselves, it’s the same age of the person we were talking to when we were little. It’s the body that is changing around that ageless center.”

 

Уписите за следната група на Академијата за графички дизајн се во тек!Интересот е преголем и бројот на места – ограничен, затоа резервирај го твоето навреме!

На Академијата за графички дизајн учиме преку работа на реални проекти за реални клиенти под менторство на докажани и искусни инструктори.

Закажи средба со нашиот student admission team за повеќе насоки и детали за програмата!