BRAINSTER - Data Science Архива

Статии од категоријата: Data Science

Академија за Data Science – Завршен проект: Bank Customer Churn | Тим 2.1

Живееме во време на податоци кои играат значајна улога и се од голема важност за резултатите кои ги постигнуваат компаниите. Податоците и нивната анализа можат да…

Запознајте ги инструкторите – Марјан Пушев

Марјан Пушев е инструктор на нашата Академија за Data Science кој ги предава модулите SQL & Data Warehouse. Тој е Solution Architect со повеќе од 15 години работно искуство во дизајнирање…

Стефан од Академијата за Data Science е новиот Data Analyst во X3M Labs

Запознајте го Стефан Серафимоски - алумни студент од нашата Академија за Data Science кој изминатиов период напорно работеше, посветуваше големо внимание на програмата,…

Филип од Академијата за Data Science e новиот Business Intelligence Analyst во Cantab PI

Запознајте го Филип Арсеновски - алумни студент од нашата Академија за Data Science, а воедно и еден од студентите кои покажаа најдобри перформанси за време на…

Како можеме да објасниме еден модел за машинско учење?

Ивона Ристова е асистент на модулот Machine Learning на нашата Академија за Data Science. Таа е дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии. Работи како…

Запознајте ги инструкторите – Петар Јолакоски

Петар Јолакоски - истражувач во здружението за истражувања и анализи - ЗМАИ. Неговото досегашно искуство е комбинација од наставна и научна работа. Предавачкото…

Запознајте ги инструкторите – Драган Накевски

Драган Накевски е инструктор на нашата Академија за Data Science. Тој е дипломиран софтвер инженер, кој зад себе има 10 годишно искуство во ИТ индустријата со проекти од…

Запознајте ги инструкторите – Игор Трпевски

Игор Трпевски е инструктор на нашата Академија за Data Science. Тој е докажан Data Scientist експерт и Back-еnd девелопер со искуство повеќе од 10 години. Користи Python и R, развива…

Запознајте ги инструкторите – Ивона Ристова

Ивона Ристова е асистент на модулот Machine Learning на нашата Академија за Data Science. Таа е дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии. Работи како…

Модел за класификација на слики за Jägermeister – нов проект на Академијата за Data Science

Марија, Влатко, Филип и Александар се студенти од нашата Академија за Data Science, а воедно и едни од најдобрите студенти кои покажаа голема амбиција и интерес кон…