BRAINSTER - Co-innovation & Hiring Архива

Статии од категоријата: Co-innovation & Hiring

Моќта на PowerBI прикажана преку Netflix визуелизација

Свесни сме дека веќе сме длабоко навлезени во ерата на податоците. Најголемите и најбрзорастечките компании го засноваат својот бизнис и технологии на Data Science (Amazon,…

Неколку причини да станеш Brainster партнер за вработување

Hiring партнерството на Brainster е двостран процес преку кој работодавците добиваат талентирани студенти, внимателно одбрани и кои се во согласност со културата и…

UX/UI решение креирано од нашите студенти за сите компании кои имаат потреба од tech таленти

На Академијата за UX/UI дизајн нашите студенти постојано работат на реални проекти за реални клиенти кои стануваат дел од нивното дизајнерско портфолио. Преку овој…

Студентите од Академијата за графички дизајн изработија боенка за Стоматолошки факултет

На Академијата за графички дизајн, студентите постојано работат на реални проекти за реални клиенти кои стануваат дел од нивното портфолио. На овој начин, не само…

Дигиталниот свет има бескраен извор на можности

Едно од засилувањата на тимот на Brainster е креативната и енергична Јана Тодоровска, лицето кое стои позади маркетинг делот на Co - Inovation & Hiring платформата и успешните…

УЧЕЊЕ ОД ДАЛЕЧИНА – Претворање на недостатоците во предности

Денес, интернетот е преплавен со листи и списоци за неповолностите и предностите на учењето од далечина, но нема доволно информации како да се надминат тие…

Доста е тешко да ти здосади работата како дигитален маркетер

Дејан Илиев е алумни студент на Академијата за дигитален маркетинг кој по долги години во продажба во различни индустрии реши да се врати во светот на маркетингот…

Секоја задача претставува предизвик, а од предизвиците најдобро се учи

Нина Балабан е алумни од Академијата за Software Testing, а воедно и Dream Team студент која покажа значителен успех, талент и знаење за време на предавањата. По нејзиното…

Дигиталниот маркетинг е професија каде што на креативноста се става голем акцент

Анастасија Васева  е алумни од Академијата за дигитален маркетинг која се реши да направи целосна кариерна трансформација и се вработи веднаш по нејзиното…

Компаниите се соочуваат со недостиг на квалитетни кадри, а ние креиравме нова платформа за да им помогнеме

Водени од идејата за унапредување на процесот на вработување и иновирање, лансиравме онлајн платфoрма која на компаниите во tech индустријата ќе им нуди брз,…