BRAINSTER - Дизајн Архива

Статии од категоријата: Дизајн

Запознај го новиот инструктор на Академијата за дизајн – Иван Дургутовски

Иван Дургутовски – доцент професор на факултетот за графички дизајн на ЕУРМ. Предава фотографија, мултимедиа и дизајн на печатени медиуми. Визуелен уметник,…

„Зошто станав дизајнер“ со Александар Нофитоски

Александар е дипломиран графичар со графички дизајн на факултетот за ликовни уметности во Скопје. Дизајнер кој веке скоро 7 години се занимава и работи во областа…

Фриленсот ми ја дава потребната слобода и мотивација да напредувам

Бојан е 25 годишен фриленсер од Куманово кој што се одлучи да ја промени својата кариера и од диспечер да стане графички дизајнер. Успешно ја заврши Академијата за…

Deep Dive into Marketing со Николаи Ванчев

Во овој сериал на текстови ги претставуваме говорниците на Deep Dive into Marketing интензивниот семинар што ќе се оддржи на 21 и 22 март во Brainster Space. Николаи Ванчев е Creative director…

„Зошто станав дизајнер“ со Дијана Димитриевска

Дијана е дипломиран машински инженер по индустриски дизајн, концептуалист и заљубеник во визуелна и музичка нарација и нивните интерферци, во приказните на…

Deep Dive into Marketing со Давор Брукета

Во овој сериал на текстови ги претставуваме говорниците на Deep Dive into Marketing интензивниот семинар што ќе се оддржи на 21 и 22 март во Brainster Space. Давор Брукета е Creative director…

Од Академија за дизајн на пракса кај Бане во Кома дизајн

После 5 месеци на Академијата за дизајн, Јована ја започна својата кариера на пракса кај Бане во Кома дизајн и веќе е избран нејзиниот дизајн на книга од клиент.…

„Зошто станав дизајнер“ со Јане Наумоски

Со повеќе од 10 години искуство, Јане Наумоски е сениор UX/UI дизајнер во Ендава и еден од нашите инструктори на Академијата за дизајн. Го прашавме за неговите…

Deep Dive into Marketing со Иван Дургутовски

Во овој сериал на текстови ги претставуваме говорниците на Deep Dive into Marketing интензивниот семинар што ќе се оддржи на 21 и 22 март во Brainster Space.  Првото интервју е со Иван…

Јована од Академијата за дизајн ја освои Стрип наградата „Лифт“

Со две самостојни изложби, носечки постер дизајн за настанот „МКЦ за Скопје“ и освоена Стрип награда, Јована Велинова успешно ја заврши Академија за графички…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?