BRAINSTER - Дигитална Трансформација Архива - Page 2 of 4

Статии од категоријата: Дигитална Трансформација

Zero Value Content: Што е и како да го избегнеме

Ако нешто најмногу мразам тоа е пишување наративни извештаи. Всушност мразам било какво пишување кое генерално нема поента и во сам старт се знае дека нема никогаш…

business intelligence

Трансформирај ги податоците во Business Intelligence со Power BI

Податоците се извор на енергија за компаниите, а ние создаваме повеќе податоци од кога и да било. „Data is the new oil“, велат, па како нафтата, така и податоците - за да…

Html vs. Css

Зошто треба да научиш HTML и CSS?

Aко прашате еден искусен програмер од каде да започнете во веб светот, со сигурност ќе ви каже дека основното разбирање на веб развој и програмирање започнува со HTML.…

Vasko Tableau

Разговор со Васко, новиот инструктор за Tableau-Business Intelligence

Ако зборуваме за аналитика на податоци, веројатно неизбежно е да се запознаете со Tableau. Tableau е апликација за визуелизација на податоци со која можете да анализирате…

MeetUp

6ти InTech Meetup во Public Room повторно со актуелна тема

На 9. април во 18 часот во Public Room ќе се одржи InTech Meetup настан кој има за цел да поттикне размена на знаења за нови технологии и вмрежување на луѓето од IT заедницата во…

SEO? Што е тоа и зошто ни е потребно?

Во последно време насекаде се спомнува поимот оптимизација. Веројатно, многу пати и ти кажале дека е корисно да научиш SEO. Но, знаеш ли зошто ти е потребно тоа? Ти…

Запознај ја Олгица – инструктор на курсот за Scrum методологија во Brainster

Scrum методологијата е мошне актуелна тема во моментов и се’ повеќе тимови, не само од областа на software development, ја усвојуваат и применуваат. Тоа ни го покажа фактот што…

5 знаци дека доцните со дигиталната трансформација

Што е заедничко за дигитална трансформација и диета? Сите ги спомнуваат, никој не ги почнува. Навистина, поимот дигитална трансформација изминатиов период стана…

Најважната алатка за дигитален маркетинг што најверојатно не ја користите

Популарноста на дигиталниот маркетинг на која сме сведоци изминатава декада лежи меѓу другото во достапноста на алатки и платформи кои ни овозможуваат полесно и…

obuka za digitalen marketing 3

10 must-have апликации за HR менаџери

Овој текст е напишан од Цветанка Бурзевска, Марија Трајковска, Сања Тодоровска и Ѓорѓе Ѓорѓевиќ, студенти на Академијата за дигитален маркетинг во Brainster. Живееме во…

Добивајте понуди за бесплатни курсеви на Brainster преку емаил

Што сакате да научите денес?